Μαντολάτο

Συστατικά:

Oδηγίες:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βράζετε τη ζάχαρη με το μισό νερό και το χυμό λεμονιού μέχρι να έχετε ένα πηχτό σιρόπι. Βράζετε το μέλι με το υπόλοιπο νερό για 5 λεπτά. Ανακατεύετε τα 2 υγρά.

Χτυπάτε τα ασπράδια μαρέγκα και τα προσθέτετε στο μίγμα των υγρών.

Τα βάζετε σε κατσαρόλα και τα ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Μόλις βράσε προσθέτετε τα αμύγδαλα, φυστίκια, κόλιαντρο και ξύσμα ανακατεύοντας ελαφρά και συνέχεια μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.

Όταν το μίγμα έχει κρυώσει απλώνετε 3 φύλλα το ένα πάνω στο άλλο σε μια επίπεδη επιφάνεια. Ρίχνετε το μίγμα από πάνω. Καλύπτετε με άλλα 3 φύλλα και πιέζετε με μια ξύλινη πλάκα να συμπιεστεί.

Κόβετε το μαντολάτο σε τετράγωνα κομμάτια , τα βάζετε σε ταψί και τα ψήνετε για 15 λεπτά.