Μελιτζάνες σκορδοστούμπι

Συστατικά:

Oδηγίες:

1. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές μακρόστενες λωρίδες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για μισή ώρα περίπου σε ένα σουρωτήρι να "ξεπικρίσουν".

2. Τις ξεπλένουμε καλά και τις σκουπίζουμε με χαρτί ώστε να φύγουν τα υγρά τους. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε πολύ καλά αρκετό ελαιόλαδο, τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

3. Όταν τελειώσουμε το τηγάνισμα αφαιρούμε από το τηγάνι το λάδι και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, την αφήνουμε για μερικά λεπτά σε χαμηλή φωτιά να απορροφήσει τα υγρά της.

4. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι λάδι περίπου, το σκόρδο ψιλοκομμένο, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και την ζάχαρη. Αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο, προσέχοντας μήπως χρειαστεί λίγο νερό ή ζωμό.

5. Προσθέτουμε στη σάλτσα τις μελιτζάνες και το τυρί κομμένο σε χοντρούς κύβους και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη.