Πολπέτες (Ζακυνθινοί κεφτέδες)

Συστατικά (Για 6 - 8 άτομα):

Oδηγίες:

Μουσκεύετε το ψωμί σε νερό και το στύβετε ελαφρά. Αναμείξετε το κρέας, το ξύδι, το αυγό και τα μπαχαρικά και ζυμώστε τα καλά. Αν έχετε χρόνο, αφήστε το μείγμα για μια νύχτα στο ψυγείο, ώστε όλες οι γεύσεις να ομογενοποιηθούν εντελώς. Σχηματίστε μεγαλούτσικες μπαλίτσες με το μείγμα. Αλευρώστε τις και τηγανίστε τις σε ελαιόλαδο. Σερβίρετε τις πολπέτες ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου. Αν θέλετε ν’αποφύγετε τα τηγανητά, χωρίς να τις αλευρώσετε, τις ψήνετε σε ζεστό φούρνο για 10 -15 λεπτά.